KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
20 oktober 2018:
Punt gered door inzet
Roda-Sparta: 1-1

Fotoverslag: zaterdagmiddag online

17 oktober 2018:
Deurbeleid ook afgeslankt
Komende vrijdag bij Roda-Sparta is ingang 3/4 gesloten. Supporters die normaal gesproken via ingang 3/4 het stadion betreden, kunnen op deze dag ingang 5/6 gebruiken. Ingang 3/4
is de zuid-oosthoek, rechts van het Tuliphotel en 5/6 is de zuid-westhoek, (bij Bufkes), links van het Tulip-hotel.
15 oktober 2018:
Nog smaller
Door een hamstringblessure is Van Velzen de komende weken niet inzetbaar. Het herstel wordt op 2-6 weken geschat. De smalle selectie van Roda wordt hierdoor opnieuw en nog verder uitgedund.
14 oktober 2018:
B-elftal in slotfase afgeschoten   >>>
Eagles-Roda: 3-0
8 oktober 2018:
El Makrini en Milts drie wedstrijden geschorst
De spelers gaan niet in beroep tegen deze straf.
5 oktober 2018:
Blamage in prentenfestival   >>>
Roda heeft zich ongekend geblameerd door een 2-0 voorsprong vanuit een overtalsituatie te verspelen met ongeïnspireerd voetbal en domme kaarten.
Roda-JPSV: 2-3

 

28 september 2018:
Roda geeft juiste draai aan Cambuurs "Duitse avond"   >>>
Cambuur - Roda: 0-1
25 september 2018:
Roda heeft geen moeite met DVS   >>>
In de eerste ronde KNVB-beker heeft Roda met 0-6 gewonnen van derdedivisionist DVS '33 Ermelo. De doelpunten kwamen van Engels (10), Simakala (43), (45+3), Varynen (53), Van Velzen (65) en Milts (77).
25 september 2018:
Verburgh lang uitgeschakeld
De 20-jarige verdediger/middenvelder heeft een kwetsuur aan een knie opgelopen. Verburgh kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (0-0) als invaller binnen de lijnen. Na twintig minuten moest hij alweer naar de kant met een blessure. Hoe ernstig die precies is, kon nog niet met zekerheid vast worden gesteld, maar trainer Molenaar denkt Verburgh zeker enkele weken te moeten missen.
21 september 2018:
Troosteloze vertoning   >>>
In een ongekend povere wedstrijd schenkt Roda aan FC Eindhoven hun eerste competitiepunt (0-0).

 
15 september 2018:
De drie punten van Dijkhuizen blijven plakken   >>>
In een matige wedstrijd pakt Roda de even schamele als zeldzame overwinning in Waalwijk. RKC-Roda: 0-1
8 september 2018:
Voorsprong verdedigen blijft lastig   >>>
Roda - NEC: 2-3

 

31 augustus 2018:
Twente pakt alle cadeaus uit   >>>
Roda speelt met volle inzet maar mist voldoende aanspeelpunten en een degelijk middenveld. Twee domme overtredingen (Jensen en Werker) en een stuitend slechte arbiter vormen de cadeautjes voor Twente. Twente - Roda: 1-3
30 augustus 2018:
Finse spits
De 25-jarige Finse Tim Väyrynen komt transfervrij over van Hansa Rostock en tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen.
Väyrynen had zijn opleiding bij de Finse topclub FC Honka waar hij op 21-jarige leeftijd werd weggeplukt door Borussia Dortmund. Via Viktoria Köln, Dynamo Dresden en Hansa Rostock strijkt de spits nu neer in het PLS.
Vanaf maandag sluit de spits aan bij de selectie van Roda JC.
29 augustus 2018:
"Koempel for life"
In een videoboodschap bedankt een vermagerde Korotaev de supporters voor hun ondersteuning en zegt hij alle wedstrijden van Roda te volgen. Totdat hij ooit zelf weer in de gelegenheid is om in Kerkrade te komen kijken besluit hij onderwijl het Roda-logo van zijn shirt kussend met "Koempel for life". Bekijk de boodschap:   >>>   (shift + click)

 
26 augustus 2018:a
Roda moet naar Ermelo
Voor de eerste ronde KNVB beker heeft Roda geloot tegen derdedivisionist DVS '33 uit Ermelo. De wedstrijd wordt op 25, 26 of 27 september gespeeld. De KNVB bepaalt dit begin komende week. Bij DVS speelt ex-Rodaspeler Berry Powel.
24 augustus 2018:
"Super Mario" verbloemt slecht voetbal   >>>
Almere - Roda: 1-2
17 augustus 2018:
Jonge honden verslaan Jong Ajax   >>>
Roda - Jong Ajax: 2-1

 
10 augustus 2018:
Verlies in laatste oefenwedstrijd
Roda heeft vrijdagavond met 0-1 verloren van Al Batin FC dat uitkomt op hoogste niveau in Saoedi-Arabië. Het publiek zag een weinig belovende opmaat naar de eerste competitiewedstrijd volgende week vrijdag tegen Jong Ajax in eigen stadion.
 
6 augustus 2018:
Open Dag, kleinschalig en gemoedelijk
Selectiespelers en technische staf dalen vanaf de Koempeltribune via een tokkelbaan één voor één af naar het veld te midden van de bezoekers. Op het voorplein is er muziek merchandise en mengen de spelers zich onder de bezoekers. Hoogtepunt op deze zonnige dag is de aankondiging van Van Veldhoven dat Roda komende week een "bepalende spits" wil presenteren.

 
5 augustus 2018:
Roda wint door sterke eerste helft
Roda JC - FC Den Bosch: 2-0
4 augustus 2018:
Charmeoffensief
De Open Dag nadert, de seizoensstart eveneens. Met slechts 3.500 verkochte seizoenskaarten dreigt een fiasco bij Roda. Tijd voor een goed nieuws-show van de G7 bij monde van Platform   >>>
29 juli 2018:
Niet opgewassen tegen serieuze tegenstander
Roda heeft met 4-1 verloren van SV Darmstadt 98, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.
20 juli 2018:
Last minute goal betekent winst tegen FC Eindhoven
Roda heeft vanavond met 0-1 gewonnen van FC Eindhoven. Engels maakte het beslissende doelpunt in de 92e min. uit een voorzet van Milts.
14 juli 2018:
Returned to sender
Roda heeft alle testspelers te licht bevonden en daarom geen contract aangeboden. Alperen Sahin, Leon Jensen, Brendon-Lee Griffiths en Sebastien Bassong zijn allen heengestuurd.
14 juli 2018:
Verliespartij markeert armoede
Vanavond verloor Roda de derde oefenwedstrijd. Tegenstander VVCS, opgebouwd uit werkloze voetballers, won in het PLS met 1-2.
11 juli 2018:
Roda wint ook tweede oefenwedstrijd
Vanavond heeft Roda met 1-0 gewonnen van Alemannia Aachen. Het doelpunt werd gescoord door Remans in de 80e min.
7 juli 2018:
Roda wint eerste oefenwedstrijd
Vanavond heeft Roda met 0-12 gewonnen van vierdeklasser KVC Oranje uit Bleijerheide. Zowel Mario Engels als Gyliano van Velzen scoorden driemaal.
4 juli 2018:
New kit in town   >>>
Het Masita thuistenue bestaat uit het 'jeel' en het ‘sjwats´ en de kleuren van het uittenue zijn blauw en zwart. De kraag is voorzien van de kreet 'Vier Zunt Roda'. Op de sokken en op de achterzijde van het shirt staat het embleem van de gekruiste hamers. Het shirt is vanaf de Open Dag (5 augustus) te koop in de Fanshop.
1 juli 2018:
Definitief speelschema eerste divisie   >>>
27 juni 2018:
Van Veldhoven ad-interim algemeen directeur
M.i.v.1 juli bekleedt Harm van Veldhoven de dubbelfunctie van technisch directeur en ad interim algemeen directeur van Roda. Hierbij krijgt hij back- up van de groep lokale ondernemers die de club gaan hervormen. Namens deze groep laat woordvoerder Carel Bouckaert het volgende weten: "Harm van Veldhoven is een persoon die breed gedragen wordt binnen alle geledingen van Roda JC. Wij zijn dan ook erg blij dat hij in het belang van de club deze rol aanvaard heeft. Het betreft een ad interim functie, hetgeen ons de tijd geeft om de komende maanden op zoek te gaan naar een geschikte algemeen directeur die voldoet aan het profiel dat wij voor ogen hebben. Zodra we deze persoon gevonden hebben keert Harm terug in zijn oorspronkelijke rol van Technisch Directeur. Uiteraard stellen wij onze kennis en expertise ter beschikking om hem op bepaalde vlakken te ondersteunen." Van Veldhoven volgt hiermee Wim Collard op. Zijn contract eindigt op 30 juni aanstaande.
25 juni 2018:
Alle transfers   >>>
14 juni 2018:
Roda geeft eindelijk openheid   >>>
Het zat er aan te komen. De brief aan de SCC-houders bevatte al een stevige hint en de kreet "Vandaag start de weg naar boven" versterkte het goede nieuws. Echter wat dit precies behelsde hield Roda wijselijk voor zich tot alles op papier stond. Het transitie-seizoen begint!


 

14 juni 2018:
IM-PACT
Roda heeft een doordacht saneringsplan opgezet om de club financieel gezond te maken. Het gaat om een pact van zes bekende ondernemers die samen 31% van Schroufs aandelen kopen en Korotaev die voor twee miljoen euro 20% van de aandelen krijgt. Daarmee heeft het pact 51% van de aandelen. Zodra Korotaev niet meer gehinderd wordt door justitiële problemen is het de bedoeling dat hij tegen een symbolisch bedrag de 31% aandelen van de ondernemers toegeschoven krijgt waarna hij doorgroeit naar een nagenoeg volledige overname van de club (99%). Het volledige bericht uit Dagblad De Limburger   >>>
11 juni 2018:
Mascot zuinigste hoofdsponsor
Uit een benchmarkrapport van marketingbureau Fingerspitz blijkt dat Mascot Workwear de minstbetalende hoofdsponsor is van alle eredivisieclubs. Het Deense bedrijf dat Roda ook na de degradatie blijft sponsoren is met een bedrag van 250.000 euro de zuinigste sponsor. Ajax heeft in Ziggo de gulste gever met 8.000.000 euro. Energiedirect dat PSV sponsort is spekkoper met de hoogste online activatieratio. De online activatieratio is een berekening gebaseerd op het aantal online vertoningen van club & shirtsponsor (excl. stadionnaam) in relatie tot de sponsorbijdrage. Het volledige rapport is in te zien op fingerspitz.nl


 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar