MINI-SPECIAL REAL ZARAGOZA

Op 15 augustus 2000 zal het Arogonese Real Zaragoza de eerste tegenstander zijn van Roda JC. Deze openingswedstrijd van het Parkstad Limburg Stadion begint om 20.30 uur.
Het logo van de club toont een leeuw op een wapenschild waarop een kroon. "Real" is namelijk Spaans voor koninklijk.

De club is het resultaat van diverse fusies en werd opgericht in 1932. Sinds 1957 speelt de club in het huidige stadion La Romareda dat een capaciteit heeft van 35.000 toeschouwers.

Aan de buitenkant biedt dit stadion een troosteloze aanblik, is slecht onderhouden en lijkt door het alom aanwezige traliewerk op een penitentiaire inrichting. Op elke hoek staat een kolossale lichtmast buiten het stadion.

Het afgelopen seizoen eindigde Real Zaragoza op een 4e plaats met 63 punten uit 38 wedstrijden hetgeen slechts 1 punt minder was dan Valencia (3e) en Barcelona (2e). Door deze klassering speelt de club Europees en is straks een mogelijke tegenstander van Roda JC.

Het eerste Europese succes voor de club was er in 1964 toen het de Copa de Ferias won. In 1995 werd zelfs de Recopa de Europa gewonnen in een finale tegen Arsenal met 2-1. In deze wedstrijd scoorde Esnaider de eerste goal voor Zaragoza.

Bekerwinnaar (Copa del Rey) werd de ploeg in 1964, 1966, 1986 en 1994. Enkele min of meer bekende spelers bij Real Zaragoza zijn de aanvallers Milosevic en Yordi en de verdedigers Pablo, Paco en Sundgren. Het systeem dat gespeeld wordt is 1-4-4-2.

Binnen is het stadion onverwacht indrukwekkend. Een groot ovaal met overwegend blauwe stoeltjes verdeeld over twee ringen. Het publiek komt binnen via een kleine 30 toegangspoorten

.

Poort 23 geeft toegang tot het vak van de harde kern die zich ultra's noemt.

De merchandising van de club vindt plaatst in een winkel tegenover de hoofdingang van het stadion. Iets verder ligt het gymnasium, een fitnessclub.

Overzicht van de vakken. De abonnementsprijzen liggen op hetzelfde niveau als bij Roda JC.

Naast de winkel van de club ligt het museum waar uiteraard alle bokalen pronken.

Op de achtergrond het ziekenhuis van Zaragoza. Op de voorgrond twee Roda-vertegenwoordigers die het voor alle duidelijkheid nog eens tonen: EUROPE HERE WE COME !

Officiële clublied Real Zaragoza (292 kb)

© Koempels Pleasure Dome